Er du skyldig af køre din virksomhed uden en køreplan?

For enhver virksomhed at lykkes det skal vide, hvad det handler om. Det skal være i stand til at forklare
hvad det er der for at opnå, og hvor det i sidste ende ønsker at ende op. Desværre fleste virksomheder kan ikke beskrive, eller har ikke et billede af hvad de forsøger at blive. Det er bare ikke betragtet som vigtigt nok, eller de får så fanget i dagligt kører virksomhed, der er ikke tid til at tænke over den næste cyklus.
At have en vision og langsigtede mål er afgørende. Efter alt, hvis du ikke ved, hvor du går, vil du aldrig vide hvornår du kommer derhen.
Hvordan ajour er din Street kort?
Tænk på det på denne måde. Når du kommer ind i en bil, tænde motoren og rulle ud af indkørslen, 99,9% af tiden har du altid en destination i tankerne. Uanset om det er office, fastfood kørsel gennem eller en by, der er miles væk, ved du præcis hvor du skal hen. Og fordi du ved, hvor du vil, du kan vælge mellem flere ruter at komme dertil. Hver rute vil tage dig, hvor du ønsker at gå, men der kan være fordele og ulemper forbundet med at vælge en over de andre (trafik overvejelser, længden af den tur og så videre). Stadig, kan du bevidst vælger en bestemt sti, der imødekommer dine behov på den pågældende dag.
Forestil dig nu at komme ind i din bil med ingen destination i tankerne. Du ville ikke vide hvornår at drej til højre eller venstre, eller hvornår de skal stoppe helt. Du kunne gå fremad eller bagud – afhængig af dit humør. Du kunne holde kører rundt planløst forever – indtil du løber tør for benzin eller bilen bryder sammen.
Ikke at have en langsigtet destination for din virksomhed sætter mange virksomhedsejere i kategorien “planløse kørsel”. Hvis du ikke ved, hvor du er på vej, kan du gøre noget valg og gå i retning (herunder baglæns). Planerne er lavet baseret kun på den aktuelle situation og kortsigtede mål. Beslutninger uden at have en bredere sammenhæng.
Værdien i at kende din endelige destination (din vision) er, at du kan vælge at tage de specifikke stier, der fører dig der. Din handling er tilsigtet og holder du pegede i den rigtige retning.
Udvikle en vision for din virksomhed opretter forbindelse som alle andre beslutninger træffes. Sætningen vision bør strække forventninger, ambitioner og ydeevne. Det skal være kraftig nok til at begejstre og motivere både du og dine medarbejdere. Uden denne kraftfulde, attraktive, værdifulde vision, hvorfor gider?
Så nu, vi har aftalt, at der er en vision, en business afgørende, hvordan kan vi skabe en?
Fremtidserklæringerne kan antage mange former. Deres vigtigste formål er at formulere “Drømmen” tilstand af din virksomhed. Hvis din virksomhed kunne være alt du drømte, hvordan ville det være?
Start ved at skrive dit svar på disse spørgsmål:
Når jeg går videre fra denne forretning, hvad ønsker jeg at efterlade?
Hvad jeg virkelig giver for mine kunder ud over produkter og tjenester?
Hvis min virksomhed kunne være alt, hvad jeg drømte, hvordan ville det være?
Hvad vil succes ligne?
Hvad vil denne virksomhed se ud, når jeg er færdig med at gøre alt, hvad jeg vil?
Derefter begynde at forme dit svar i en eller to sætninger, der indkapsler dine hensigter. Og for at give dig lidt inspiration, her er nogle virkelige liv vision og formål opgørelser fra velkendte globale organisationer:
Amazon: Amazon.com søger at være verdens mest kunde-centreret selskab, et sted hvor folk kan finde og oplev noget de måske ønsker at købe online
Microsoft: at aktivere folk og virksomheder over hele verden til at realisere deres fulde potentiale.
Cadbury Schweppes: arbejder sammen om at skabe brands folk kærlighed
World Vision: en verden, som ikke længere tolererer fattigdom.
Din virksomhed kan ikke være globale eller stor som disse eksempler. Det kan alligevel stadig nyde klarhed og formål en vision giver. Så drømme stort. Foretag dit professionelle liv virkelig givende og tilfredsstillende.

Dette indlæg blev udgivet i Erhverv. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.