Save your food, og gør miljøet en tjeneste

Der er så meget, der går til spilde. Spild på alle måder og i alle former er negativt. For ideelt skulle det jo være sådan, at der blev produceret lige præcis, så det passede efterspørgslen. Men sådan er det ikke. Nogle gange er der tale om en systematisk afvigelse, hvor der decideret altid er overproduktion. Andre gange er der tale om en overvurdering af, hvad der rent faktisk er brug for, af hvad end det nu er.

Det kunne meget vel være mad. Af denne problematik er begrebet madspild kommet, og det er, som du nok er bekendt med, en meget anerkendt og frygtet problemstilling, som er et led i den større sammenhæng, hvor vi alle sammen kan gøre vores planet til et bedre sted at bo.

Derfor kan du, med den mad du har til overs, have brug for nogle alternativer til, hvordan du får det til at holde sig lidt længere, og derved får mere ud af de ressourcer, som vi nu engang har.

Vakuumpak din mad, og gør dig selv og planeten glad

At vakuumpakke er, når vi simpelthen pakker noget så tæt ind, at vi danner vakuum, så er det her lufttomme rum. Det gør altså blandt andet, at vi kan få noget mad til at leve lidt længere. Det er smart på mange måder.

Ikke nok med planeten, at du hjælper planeten, og faktisk er med til at opfylde FN’s verdensmål, som der er sat for 2030, så hjælper du faktisk også dig selv. Selvfølgelig skal du mindre på indkøb, når du får maden til at holde længere. Det resulterer naturligvis også i en økonomisk fordel for dig. Ikke nok med, at du sparer penge på selve den mad, som du ellers ville have smidt ud, så undgår du også en masse ture til supermarkedet.

Et supermarked er en tur, der ofte er fyldt med fristelser og systematisk indretning, der ”tvinger” hjernen til at købe mere, end man nu engang har brug for. Sæt en stopper for det, og anskaf dig en vakuum pakker fra den store vakuum pakker fra Foodsaver test

Dette indlæg blev udgivet i testoverblikket. Bogmærk permalinket.